Jos G.M. Coumans

Jos G.M. Coumans Jos Coumans werkte 15 jaar in het buitenland waar hij diverse managementfuncties vervulde. In Afrika, Azië en Latijns Amerika heeft hij langdurig en intensief aan den lijve ondervonden wat het betekent om in een volstrekt andere cultuur te leven, te werken en te integreren.

Dagelijks omgaan met zoveel verschillen in communicatiestijl, sociale verwachtingen, diepgewortelde waarden, religieuze belevingen en omgangsvormen was allesbehalve eenvoudig. Maar juist die jaren in de tropen maakten van hem de ervaringsdeskundige bij uitstek om individuen en organisaties te begeleiden bij het versterken van hun competenties in intercultureel communiceren en omgaan met culturele diversiteit.
Binnen Nederland werkte hij in verschillende organisaties op het terrein van de internationale samenwerking.

Sinds 2003 werkt hij vanuit zijn eigen bureau Baco Consult (VoF). Jos Coumans is ontwikkelingssocioloog en heeft zich grondig verdiept in internationale veranderingsprocessen en in de wijze waarop mensen daar en hier, individueel en vanuit organisaties hun plek vinden in een snel veranderende wereld.