Josefien de Kwaadsteniet

Josefien de Kwaadsteniet

Josefien de Kwaadsteniet heeft een passie voor Afrika sinds ze voor het eerst voet zette in dit kleurrijke continent in 1997. Inmiddels werkt ze ruim 12 jaar in de ontwikkelingssamenwerking zowel in Nederland als in Afrika. Ze heeft hierbij verschillende functies vervuld zoals projectmanager, veldvertegenwoordiger en trainer/coach. Daarnaast deelt ze haar leven en liefde met haar partner uit West Afrika.

Interculturele communicatie is sinds geruime tijd dagelijkse kost voor Josefien. Maar eigenlijk geldt dit voor iedereen in de wereld van vandaag waarin verschillende culturen samen werken en wonen. De uitdaging hierin is om ten eerste jezelf en je eigen normen, waarden en wensen te kennen maar ook nieuwsgierig te zijn naar die van een ander. Op deze manier ontstaat er meer begrip en mogelijkheden voor groei van alle partijen. Echter, dit is niet altijd een eenvoudige taak.

Josefien heeft Sociale Geografie van Ontwikkelingslanden en Advanced Development Studies gestudeerd en is sinds 2008 werkzaam als professioneel en gepassioneerd trainer. Met haar dynamische manier van werken weet ze een open en vertrouwelijke omgeving te creëren waar iedereen kan groeien. Ze is oprecht geïnteresseerd in mensen houdt ervan een ieder te helpen zijn en haar eigen capaciteiten te ontdekken en ontwikkelen.